Suositukset

Maija Järvisalo, 2012-2013 Kiloille kyytiä laihdutusryhmien valmentajapari, BeWelll Casino:

"Suosittelen lämpimästi Marko Kantanevaa, koska hän on monipuolinen osaaja ja hänellä on vankka ammattitaito valmentajana. Hän on luonteeltaan valoisa ja kannustava. Valmennus tapahtuu rennossa ilmapiirissä huumori silmäkulmassa. Marko kannustaa myös omalla esimerkillään. "

--

Kimmo Hyttinen, kilpahiihto:

"Marko toimi henkilökohtaisena valmentajanani kilpahiihto-urallani. Valmennus oli hyvin henkilökohtaista, sitoutunutta ja tuki tavoitteitani urheilijana. Voin suositella lämpimästi Markoa valmentajana. Hän on varmasti sydämestään mukana jotta saavutat tavoitteesi."

--

Mike Gates, "Walking Wizard", Australia:

"I first had the honour and the priviledge back in Feb 2002 to been coached under the expertise and caring nature of Marko. Since then I have observed Marko for over 15 years and have been present on many of his coaching courses where I have witness the sharing of his wealth of knowledge that has given amazing life changing results to many people who come to his coaching sessions. The greatest respect that Marko gives to his clients is that he never ask of anything of his students that he does not ask or practices of himself, which gives great credibilty of a true Master of one's Practicing Profession. I have no doubt that if you have the same honour & priviledge like me to be coached by Marko it will give you those rewarding outcomes that you so desire."

--

Sanna V. Juoksukoulu- ja Personal training valmennettava:

"Markon valmennukseen päätyminen on ehdottomasti yksi elämäni onnenpotkuista. Opin liikkumaan niin, että liikkuminen on kivaa. Kävin ensin juoksukoulun, jossa innostun juoksuopeista niin, että ostin lisäksi henkilökohtaista valmennusta sekä juoksemisessa että kuntosaliharjoittelussa. Marko sai luotua juoksukouluun ilmapiirin, jossa oli kiva oppia. Tämä jatkui myös henkilökohtaisessa valmennuksessa. Noudatin Markon minulle laatimaa ohjelmaa: nousin sohvalta ja kipaisin vuoden kuluttua kilometrin aikaan 5:26. Se oli minulle suuri saavutus, ja riemulla ei ollut rajoja testituloksen jälkeen! Nykyään tyydyn köpöttelemään rauhallisempaan tahtiin, mutta siitäkin tulee hyvä olo. Arvostan Markon taitoa motivoida ja kuunnella valmennettavaa. Marko on mahtava kannustaja ja tarvittaessa löytyy myös piiskuri. Arvostan myös hänen valtavaa tietoutta ja uteliaisuutta. En osaa riittävästi kehua Markon vaikutusta elämääni. Totean vain, että Marko sai minut liikkumaan ja olen kiitollinen tästä elämänmuutoksesta. Markon tuki oli siinä todella tärkeää. Jos riittävän moni muukin kaltaiseni sohvaperuna uskaltautuu liikkeelle, sillä voi olla jopa kansanterveydellistävaikutusta. Kokeilkaa!"

--

Jutta Kanstein, Nordic walking Coach, Sports in prevention & rehabilitation, Luxembourg:
"The first time I got into contact to Marko, was during the Nordic walking Master trainer class in the early 2000 nearby Salzburg, Austria. Marko were able to talk and convince everybody about the importance of physical activity for anybody – anywhere – anytime! At the same time he also encouraged each single person in that group – didn’t matter how old – to go up to one’s limit! Marko´s eyes were focussed on everybody’s movements, the tiniest errors was immediately detected and the solution how to improve was given in at once!Throughout several meetings in the following years, I have been able to recognize once and again Marko´s power of persuasion, his interest in motivating people to live in a healthy way, to add physical activity in daily life, combined with profound knowhow and a very deep affection to everybody."

--

"Kiloille Kyytiä" –ryhmäläiset: Kirsi ja Jani, Savonlinna
"Usein sanotaan, että pariskuntien on helpompi laihduttaa, kun on puolison tuki mukana. Tämä pitääkin paikkansa, silloin, kun kaksi terveellisen elämäntavan omaavaa ihmistä kohtaa. Kun kaksi ”A-luokan lihansyöjää” laitaa hynttyyt yhteen, asia onkin sitten aivan toinen. Näin kävi siis meille mieheni kanssa. Me molemmat rakastamme hyvää ruokaa, viiniä ja rentoja koti-iltoja. Niin ne kilotkin sitten alkoi kerääntyä. Vyötärön kasvaessa kaikkea on tullut kokeiltua pussikuureista aina kaalikeitto-dieetteihin asti, tuloksetta. Kysehän ei ole dieetistä, vaan elämäntapojen muutoksesta. Keväällä 2014 huomasin paikallislehdessä ilmoituksen painonhallinnan pienryhmästä. Lähdettiin molemmat innolla mukaan Markon vetämään Kiloille Kyytiä –ryhmään. Markon ammattimainen, mutta silti maanläheinen tapa ohjata oikeanlaisiin elämäntapamuutoksiin innosti meitä molempia. Marko opetti, että painonpudotuksen ei tarvitse olla tähtitiedettä. Säännöllinen, ravitsevaa ruokaa sisältävä ruokavalio, mielekäs liikunta, riittävä lepo ja stressin vähentäminen auttavat pääsemään toivottuihin tuloksiin. Marko muistutti myös siitä, ettei painonpudotuksen tahti saa olla liian nopea. ” Eihän se ylipainokaan ole kerääntynyt muutamassa kuukaudessa”, Marko sanoi. Pienryhmän tuki, hyvä henkilökohtainen ohjaus, sekä säännölliset InBody-mittaukset motivoivat jatkamaan. Suosittelemme lämpimästi Markon ohjausta"

--

Marko Kantaneva ja ItalianOpas: Maarit Kerojärvi. Yhteystiedot: https://maaritkerojarvi.wordpress.co

Maarit Kerojärvi, ItalianOpas, matkailun ammattilainen. Olen asunut vuodesta 1983 Italiassa. Vuonna 2010 aloin saada sauvakävelyn kautta uusia tuttuja.

Kaikkien Riccionen sauvakävelijöiden huulilla oli nimi Marko Kantaneva! Moni oli lukenut Markon kirjoittaman kirjan tai “oppinut” taidon seuraamalla Marko Kantanevan videoita youtubesta, “grande Marko”. Tieto siitä, että olen suomalainen, levisi tulipalon tavoin. Kävelijöiden joukko suureni viikko viikolta, joten ajattelin, että mitäs jos yrittäisin ottaa yhteyttä suoraan Marko Kantanevaan. Suomalaisena tiedän, että jos suomalaiselta kysyy, niin saa vastauksen. Marko vastasi, esitin hänelle idean sauvakävelytapahtumasta. Marko innostui asiasta ja niin aloimme puuhastella kimpassa ohjelmaa viikon tapahtumalle Italian Riccionessa.

Sauvakävelytapahtuma 14-22.toukokuuta 2011 - Marko Kantaneva oli päätähti
Tapahtuma avattiin Riccionessa lehdistötilaisuudella. Marko Kantanevan kuva oli kävelykadun mainospaaluissa ja bussipysäkkien lööpeissä. Itse tapahtumassa porukkaa oli koossa kiitettävästi ja parhaimmillaan satakunta, toiset tulivat matkan päästä.
Paula Koivuniemi ja Raili Hulkkonen olivat mukana mukana tapahtumassa muutaman päivän ja he osallistuivat “Donne da Nordic”-kävelyyn.
Tapahtuman ohjelmaan sisältyi tietenkin sauvakävelyjä aamunkoitosta keskiyöhön, jokaiselle oli jotakin. Maratoonareille oli rajumpi koetus, mutta päiviin mahtui myös leikittelyä, kisailua, venyttelyä, opiskelua, teoriatunteja ja retkiä, mm San Marinon retki. Muutamana päivänä ohjelma päättyi yhteiseen illanviettoon pizzan tai illallisenpöydän ympärillä.

Marko veti ohjelman innostavasti, huumoria unohtamatta hänen tyylinsä on mukaansa tempaava. Marko osasi huomioida jokaisen osanottajan ja hän antoi henkilökohtaista ohjausta jos joku mukana olleista ei heti ymmärtänyt. Yhteisissä tilaisuuksissa ilmapiiri oli leppoisa ja yhteenkuuluvuuden tunne oli voimakas. Tapahtuma uusittiin myös seuraavana vuonna. Yhteistyö Marko Kantanevan kanssa on ollut mieluisaa ja se on aina sujunut rauhanomaisesti. Projektit ovat pysyneet aikataulussa ja ilman ongelmia. Marko Kantaneva on vahvasti motivoitunut ohjaaja, eikä hän pelkää työtä tai laske työtunteja.

--