MARKO KANTANEVA

Liikunnanohjaaja, Suomen Urheiluopisto, Vierumäki, 1997
F.A.F. Personal Trainer, Fysioline Academy of Finland, 1998
Ammattivalmentaja, ammattivalmentajatutkinto, Suomen Urheiluopisto, Vierumäki, 1999
Liikunnanohjaaja AMK (Barchelor of Sports), Haaga-Helia, Vierumäki Campus, 2009
Liikunnanohjaaja (ylempi AMK / Master Of Sports Studies) Haaga-Helia, Vierumäki Campus, 2019

Katso myös: CV | JULKAISUT | SUOSITUKSET

"Olen työskennellyt kansainvälisesti hyvinvoinnin, terveyden, liikunnanopetuksen, liikunnanohjauksen, urheiluvalmennuksen, kuntotestauksen, fysioterapia liiketoiminnan ja Personal trainer liikuntapalvelujen parissa vuodesta 1991."

"Niin yksityishenkilönä kuin valmentajana tulen erittäin hyvin toimeen ihmisten kanssa ja viihdyn erinomaisesti sosiaalisissa kanssakäymisissä. Valmentaminen on minulle intohimo ja elämäntapa. Tahdon luonnostani olla avuksi ja auttaa ihmisiä pääsemään tavoittelemiinsa liikunnallisiin sekä elämäntapamuutosten päämääriin. Valmennustyöstäni olen saanut kiitosta hyvästä huumorintajustani sekä kannustavasta, kunnioittavasta ja esimerkillisestä toimintatavastani."

VALMENTAESSANI

- Otan huomioon, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen yksilö, jota tulee ohjata ja valmentaa yksilöllisesti, jotta tämä saavuttaisi henkilökohtaisesti parhaan ja optimaalisimman tuloksen. Tavoiteltiin sitten mitä tahansa. Tämä vaatii toteutuakseen valmentajalta kokemusta sekä näkemystä ja ohjattavalta luottamusta valmentajaansa kohtaan. Kaikki nämä: Kokemus, näkemys ja luottamus syntyvät vain ajan kuluessa. Siksi ennen varattua valmennusta järjestetään aina ilmainen tapaaminen ilman aikarajaa, jotta saadaan selvitettyä onko olemassa edellytykset molempia puolia tyydyttävälle onnistuneelle valmennukselle.
- Palvelen valmennettavaa kokonaisuutena. Kun harjoittelusta halutaan tuloksia on mahdotonta eristää valmennusta osasiin tai yleensäkään jättää mitään yksityiskohtia huomioimatta, kuten esimerkiksi: Arkielämän haasteita, ravitsemustottumuksia, lihashuoltoa, lepoa jne. Siksi myös jokaiseen valmennuksen kuuluvat tarpeelliset henkilökohtaiset testit, tarkempi tai suurpiirteisempi ravitsemusvalmennus/ohjaus sekä valittu tavoitteellinen ohjattu ja ohjelmoitu harjoittelu. Millaisia edellä mainitut valmennuksen osatekijät kulloinkin ovat, määräytyvät ne aina henkilökohtaisten tavoitteiden perusteella, yhdessä etukäteen käytyjen keskustelujen sekä valmennuksen kuluessa sopimalla.
- Takaan tavoitettavuuden joka päivä erikseen sitä, laskuttamatta tai sitä korostamatta.

Nojaan siihen, että kerron aina rehellisen mielipiteeni sekä näkemykseni asioista ja opetan valmennettavalle itseäni säästämättä tämän haluamia ja tarvitsemia tietoja sekä taitoja, annan motivaatiota ja tartutan asennetta.

- Olen onnistunut täydellisesti silloin, kun olen osannut tehdä itseni lopulta tarpeettomaksi. Eli valmennettava on saanut valmennuksen kuluessa riittävät tiedot ja taidot jatkaakseen ja kehittyäkseen itsenäisesti. Valmentajan iloksi jää jatkossa konsultin, kannustajan ja puhekumppanin rooli.