Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Marko Kantaneva | eKoutsi Blogi

Sauvoittaluistelu kehittää luistelutekniikkaa

Share |

Maanantai 22.1.2018 klo 16:07 - Marko Kantaneva


sauvoittaluistelu-1.jpg

Sauvojen käyttö kovassa vauhdissa hidastaa etenemistä ja heikentää suorituksen taloudellisuutta. Toisin sanoen yrittäessäsi sauvoa kovassa vauhdissa hukaat energiaa. Tästä syystä kilpahiihtäjät luistelevat loivissa laskuissa ja hyvävauhtisilla tasamaan osuuksilla pikaluistelunomaisella tekniikalla tai suljetussa syöksylaskuasennossa sauvat kainaloissaan. 

Suurimmalle osalle kuntoilijoista ja harrastehiihtäjistä sauvoittaluistelu on hyvä keino parantaa henkilökohtaista luistelutekniikkaa, vaikka se ei suinkaan ole heille nopein luistelutekniikka eikä siten keino vauhdin lisäämiseen. Sauvoittaluistelu on kuitenkin tärkeä harjoitusmuoto, koska se kehittää jalkojen lihaskestävyyttä ja vahvistaa luistelulihaksia, antaa luistelupotkuihin ja painonsiirtoon terävyyttä sekä parantaa tasapainoa.

Harraste,- ja kuntohiihtäjän kannattaa aloittaa sauvoittaluisteluharjoitukset loivassa alamäessä ja kunnon kehittyessä pidentää harjoitusjaksojaan vähitellen useammankin minuutin pituisiksi (esimerkiksi aina kolmeen minuuttiin asti).

Aluksi riittää, että vaikka vain ”tempoilee” eteenpäin mahdollisimman suoraviivaisesti pystyhkössä hiihtoasennossa, sauvoista kiinni pitäen tai ilman sauvoja. Kädet voivat ensi alkuun rytmittää menoa vapaasti vartalon sivuilla, hieman koukistettuina. Oikean rytmin ja tunteen jälkeen voidaan siirtyä entistä vaativimpiin sauvoittaluistelutekniikoihin, kuten luisteluun suljetussa asennossa sauvat kainalossa ja pikaluistelunomaiseen luisteluun.

Tervetuloa valmennukseen!! Henkilökohtainen lähivalmennus | eKoutsi etävalmennus

sauvoittaluistelu.jpg

Avainsanat: maastohiihto, luistelutekniikka, sauvoittaluistelu, luistelu